Kanske går du i renoveringstankar och vill börja lite enkelt. Då är tapetsering en bra del att börja arbetet med. Många väljer dock att själv tapetsera om hemma, vilket kan vara att föredra ifall du är erfaren målare och arbetat med tapetsering tidigare. Är du inte själv målare rekommenderar vi er att kontakta oss via följande formulär eller uppgifter.

Precis som i mycket annat gäller det att man gör ett gediget förarbete för att nå det det bäst a resultatet. Går du och funderar på tapetsering är det en del saker du bör tänka på. Vi har försökt specifisera dessa nedan men har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta oss!

Tips och råd kring din tapetsering

Det misstag många gör vid tapetsering hemma är att de river ner tapet som redan sitter bra. Många tror att all tapet måste bort innan ny tapet kan sättas upp. Vi kan därför ge er tipset att endast riva ner tapet som redan sitter löst. Känn gärna efter med handen och se ifall det finns någon luft bakomliggande. När all lös tapet väl är nedriven så är det dags att börja spackla. Visar det sig att vissa delar av den bakomliggande tapeten fortfarande sitter löst (blir tydligt från de blöta spacklet) så är det bara att riva ner det och spackla om.

När den yta du skall tapetsera är jämn kan du påbörja tapetseringen. För att få ytan jämn bör du slipa och borsta av väggen från eventuellt damm. En tumregel är att du alltid skall börja tapetsera från ljuskällan i rummet, vilket betyder att har du ett fönster i rummet bör du tapetsera från fönstret och bortåt. I och med den regeln döljer du skarvarna på ett betydligt bättre sätt.

Att tapetsera kan vara svårt och skrämmande så därför är du varmt välkommen att ringa oss och be om hjälp och råd. Vi kommer gärna ut till dig och ger dig råd på hur du kan gå till väga kring kommande renovering.

Tapeter för målning

Tapetsering och andra målerijobb utförda av Måleri Väst AB