Utvändig eller invändig målning är något (nästan) alla testat på nångång. Oavsett ifall vi målat om huset, staketet eller bara en gammal köksstol så vet vi alla hur det går till. Bra färg och bra redskap kommer man således långt med när man skall måla om. Dock är det också viktigt att behandla träet rätt innan man påbörjar målningen. Behandling så som skrapning, tvättning, grundfärg och sedan färdigstrykning är den enklaste typen av behandling. Dock är det så att många förhastar sig när det gäller målningen och riskerar därför att få ett ofullständigt resultat som kan komma att ge dolda skador i framtiden. Ring därför oss för en kostnadsfri offert och låt oss dela med oss av vår expertis vad gäller målning, så väl utvändig som invändig.

Att tänka på vid målning

Att måla om huset tar tid. Väljer du att spendera några veckor på sommaren med att måla bör du göra det riktigt, och grundligt. Vanliga misstag, utöver skrapning, tvättning och grundning (vilka nämns ovan), är valet av färg. Eftersom det finns så pass stort utbud av färg finns en frestelse i att spara några 100- eller 1000-lappar på att inhandla billigare färg. Med rätt färg och rätt metoder så blir också resultatet bra.

Undrar du hur du bäst skall gå till väga vid målning av ditt hus är du varmt rekommenderat att kontakta oss för fler tips och insikter. Kom också ihåg att målning av huset ofta blir billigare än vad du själv tänkt, samtidigt som du får tid till att göra annat än att måla hela sommaren.

Tapetsering och andra målerijobb utförda av Måleri Väst AB